Masa czekoladowa: 3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki gorącej wody 2 łyżeczki cukru wanilinowego 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki czystej wódki Kawę zalać wodą. Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Biszkopt kakaowy: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy na sztywno z solą. Masa śmietanowa: 800 ml śmietanki 30% 4 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wrzącej wody 4 łyżki cukru pudru Żelatynę zalać wodą, wymieszać i wystudzić. Pieczemy w formie 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 170^C przez około 30 minut (do suchego patyczka). Pieczemy w formie 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 170^C przez około 30 minut (do suchego patyczka). Dodajemy ubite białka i łączymy je z masą za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. Dodajemy ubite białka i łączymy je z masą za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. W osobnej misce miksujemy żółtka, dodajemy partiami cukier. W osobnej misce miksujemy żółtka, dodajemy partiami cukier. W kąpieli wodnej rozpuścić obie czekolady, cukry i dolać kawę. Następnie przesiewamy do miski resztę składników i delikatnie mieszamy.