Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 cebula 1/2 szklanki szklanki wody 2-3 łyżki posiekanego koperku 1-2 łyżki octu 1/2 łyżki mąki masło do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo), w garnku z grubym dnem. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :) W okresie letnim, kiedy jest tyle świeżych warzyw, mięso mogłoby dla mnie nie istnieć. Tym czasem, zapraszam po przepis na kapustę, na gęsto. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła. Chociaż, może tylko do gołąbków z młodej kapusty :) Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do miękkości kapusty.