Polecamy Wam również nasze inne przepisy na lody oraz inne przepisy na desery. Jeżeli nie posiadacie takiej specjalnej maszynki do lodów, nie musicie jej specjalnie kupować, by Wasze lody były smaczne i dobrze się zmroziły. Jeżeli używacie natomiast maszynki do lodów, gotową masę kokosową przekładamy do maszynki i dalej postępujcie zgodnie z instrukcją. Gotową masę kokosową przekładamy do naczynia, w którym będziemy mrozić nasze lody. Lody kokosowe to idealny deser na upalne dni. Lody w domowej kuchni możemy przygotować na dwa sposoby. Lody kokosowe odłóż do zamrażalnika ustawionego na -15 stopi. Bowiem te lody są mocno kokosowe, z wyczuwalnymi wiórkami. Następnie dodajemy również do tego wiórki kokosowe oraz 3 łyżki cukru. Składniki: 400 ml puszka mleka kokosowego 100 g wiórków kokosowych 400 g śmietanki 30 % 5 łyżek cukru Z użyciem maszynki do lodów, bądź bez maszynki. Jednak najlepsze lody to te, które przygotujemy sami w domu. Całość mieszamy i podgrzewamy przez około pięć minut na małej mocy palnika. Mamy wtedy całkowitą pewność w jaki sposób są przygotowywane i jakich składników używamy.