Ciasto balowe to pyszny, dość słodki i mocno kremowy deser na herbatnikach składający się z kilku warstw: dżemu truskawkowego, masy kajmakowej i masy śmietankowej. Galaretkę truskawkową rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku, pozostaw do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki, do lekkiego stężenia. Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź na niej 200 g masy krówkowej, po czym ułóż kolejną warstwę herbatników. Do miski przełóż mascarpone, śmietanę kremówkę i masę kajmakową, zmiksuj na jednolity, gęsty krem. Powstały krem wyłóż na kolejną warstwę herbatników. To smakowite ciasto bez pieczenia, które z pewnością przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom kajmaku. Na spodzie ułóż herbatniki i równomiernie posmaruj je dżemem truskawkowym. Krem śmietankowy wyłóż na herbatniki.