Buła zapiekana z pieczarkami i mozzarellą

Krzysztof
14.07.2014 9:47
Buła zapiekana z pieczarkami i mozzarellą

Przepis

Składniki:

- 4 czerstwe bułki

- 3 pieczarki

- 3 plasterki żółtego sera

- 3 plasterki wędliny (opcjonalnie)

- 1 mozzarella

- sól, pieprz, suszone oregano

Z bułek odcięłam "kapelusze" i wydrążyłam miąższ tworząc coś w rodzaju miseczek. Do środka każdej bułki obficie powkładałam pokrojoną wędlinę, żółty ser i pieczarki (doprawiłam je solą i pieprzem), na wierzch porwałam mozzarellę, którą na koniec oprószyłam suszonym oregano.

Zapiekałam dosłownie 3-5 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem- do czasu zrumienienia się bułek i roztopienia sera.

Pyszna wieczorna przekąska i uradowany Połówek:)