Arabskie naleśniki – Atayef.

Joanna
Śniadania
22.05.2020 8:23
Arabskie naleśniki – Atayef.

- Wlewać na patelnie małe porcje ciasta i smażyć krótko na małym ogniu do momentu pojawienia się bąbelków na powierzchni naleśnika, dodatkowo przykryłam patelnie deklem, smażyć tylko z jednej strony. - Naleśniki można nadziać dowolnie, może to być bita śmietana, bita śmietana z serkiem mascarpone, lub jak u nas twaróg z serkiem homogenizowanym i cukrem waniliowym. = 250 ml ) do miski, wsypać drożdże i cukier i odstawić na 10 min. - Wlać mleko, przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać najlepiej trzepaczką rózgową, żeby nie było grudek. ciepłego mleka - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka drożdży instant - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: - Wlać wodę ( 1 szkl. - Nie układać naleśników jeden na drugim, gdy chwilę przestygną zlepić je jak pierogi, tylko nie do końca, żeby można było nadziać. - Do środka wrzuciłam owoce pokrojone na mniejsze kawałki – truskawki i borówki, następnie z woreczka cukierniczego napełniłam twarogiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/05/arabskie-nalesniki-atayef/