Siekane kotleciki z dorsza

Julianna

Obiad

17.05.2020 16:38

Siekane kotleciki z dorsza

Polecam również inne przepisy z rybą w roli głównej:300g filetów z dorsza100g cukinii1 nieduża cebula1 ząbek czosnku1 łyżka majonezu1 jajko1 łyżka mąki1 łyżka kaszy mannyprzyprawa do ryby albo ulubione zioła: tymianek, oregano, koperekpieprz cytrynowysólolej do smażeniaFilety ryby oraz cukinię pokroić w małą kostkę. Smażyć na rumiano z obu stron, następnie kilka minut (5-7) dusić pod przykryciem na małym ogniu. Odstawić na ok 30 minut (można też od razu smażyć).Na patelni rozgrzać olej, łyżką wykładać placki (mają być wysokie, jak kotleciki). Do ryby dodać warzywa, jajko, majonez, mąkę i kaszę mannę, wymieszać, doprawić do smaku.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2020/05/siekane-kotleciki-z-dorsza.html