Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, warstwa śmietanowa: śmietana 18% 3 szklanki galaretka pomarańczowa 2 szt, woda 1 szklanka, cukier puder 5 łyżek, dodatkowo: ananasy w puszce 1 szt, galaretki cytrynowe 2 szt, woda gorąca 3 szklanki, Sposób przygotowania: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, gdy zaczną tężeć to miksujemy je ze śmietaną oraz cukrem pudrem do połączenia. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na wierzch ciasta. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie ściągamy z wierzchu powstałą skorupkę i nasączamy go połową szklanki soku z ananasa. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30 min., do suchego patyczka.