Przepis
składniki :
- ciasto francuskie ( kupne z biedronki sprawuje się bardzo dobrze )
- tabliczka mlecznej czekolady
-jedno jajko
Wykonanie :
Najpierw musimy zozłożyć ciasto . Gdy to Robimy przecinamy go w zdłuż . Wyjdą nam 2 części . Następnie przcinamy kolejno tak aby wyszly nam prostokąty . gdy tak sie stanie to kazdy prostokąt przecinamy po skosie tak aby wyszly nam trójkąty . Potem na każdy trójkąt kładziemy jedną kostkę czekolady . Nastepnie zawijamy je w rogaliki . Trzeba uwarAć aby nigdzie nie wystawala czekolada musimy ją calkowicie pokryć ciastem . Następnie nastawiamy piekarnik na ok.180°C . NA blache układamy rogaliki . Teraz zozbijamy jajko do miski . Smaryjemy nim rogaliki . aby po upieczeniu byly złociste . Pieczemy je ok. 5-10 min. Po upływie tego czasy wyciągamy rogaliki żeby troche przestygły .
Smacznego. Rogaliki są rewelacyjne. !!!