Składniki(blaszka 23/33): mąka pszenna 4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, miód 1 szklanka, śmietana 18 % 1 szklanka, masło 150 g, jajka 6 szt, przyprawa do piernika 2-3 łyżki, soda 1 łyżka, polewa: kakao 3 łyżki, masło 100 g, cukier ok 0,5 szklanki, mleko 3 łyżki, dodatkowo: marmolada 1 słoik, Sposób przygotowania: Masło ucieramy, dodajemy na przemian po jednym żółtku i cukier. Siostra Leonilla zrobiła go z rodzynkami i orzechami, ja jednak wolę przełożony marmoladą i polany polewą, ale myślę że w tej pierwszej wersji wyszedł by również smaczny. Masło i cukier umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Następnie wyłączamy palnik i dodajemy mleko oraz kakao, mieszamy energicznie, aby nie powstały grudki. Znalazłam tam dużo szybkich i łatwych przepisów na ciasta, które są naprawdę warte wypróbowania. W oddzielnym naczyniu przesiewamy mąkę pszenną, sodę oraz przyprawę do piernika i mieszamy.