Składniki (blaszka 23/30) cm: ciasto: mąka pszenna ok. 4 szklanki + mąka do podsypywania, cukier puder 3/4 szklanki, miód 4 łyżki, soda 3/4 łyżki, margaryna 125 g, ocet 1 łyżka, jajka 2 szt, masa: budyń śmietankowy 2 szt, mleko 3 szklanki, cukier 2 łyżki, masa kajmakowa 300 g, masło 200 g, Jedną część ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki i kładziemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, aby sobie ułatwić wałkowanie to możemy rozwałkowywać placki bezpośrednio na papierze do pieczenia, a następnie je przenieść do blaszki. Ciasto jest dosyć pracochłonne, ze względu na wywałkowanie cienkich miodowych placków, ale naprawdę warto poświęcić ten czas, bo smak nam wynagrodzi włożoną w niego prace. Następnego dnia ciacho jest gotowe do zjedzenia, aby ułatwić sobie krojenie, możemy to zrobić w ten sposób: #beko #ciastojakzobrazka przepis zaczerpnięty ze strony smaki-katriny Krem: 2 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. dodatkowo: orzechy włoskie posiekane do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i miód. Na gotujące się mleko wlewamy budynie i energicznie mieszamy, aby podczas gotowania nie powstały grudki. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po łyżce masy kajmakowej oraz ostygnięty budyń.