Na garnku umieścić metalową miskę z połamaną na kawałki czekoladą, tak żeby dno miski nie dotykało wody. Składniki: 2 czekolady gorzkie 70 g. chałwy (miałam bakaliową) Wykonanie: Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Jeśli chcecie, żeby było szybciej, to w zamrażalniku wystarczy 15 minut :) Zastygnięte czekoladki wyciągnąć z foremek. Tak przygotowaną czekoladę przełożyć do silikonowych foremek na czekoladki. Zanim jedne czekoladki zastygły, to masa czekoladowa już lekko zgęstniała i musiałam ponownie, nagrzewać ją nad parą. Acha, jeszcze ważne, żeby miska w której roztapiacie czekoladę, była sucha. Na majówkę, mam dla Was pyszne czekoladki. Koniecznie muszę kupić jeszcze 2 foremki, żeby było szybciej i wygodniej. Ja mam jedną, dlatego musiałam robić na raty. No nic... nie będę narzekać, bo smak czekoladek mi to wynagrodził. Następnie wstawić do lodówki na 30-40 minut. Jak tylko kupię nowe foremki, to będę robić inne smaki.