Spróbujcie, polecam 🙂 Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka sody - 2 jajka klasy M - niepełna szklanka cukru - 0,5 szklanki oleju / ja użyłam rozpuszczony kokosowy, ale może też być rzepakowy - 1 pełna łyżka naturalnego kakao - 1 szklanka mleka - 2 łyżki dżemu /u mnie malinowy Do dekoracji: Przygotowanie: Gdy ciasto przestygnie wyciągamy je z blaszki i dowolnie zdobimy – u mnie polewa i chrupiące kuleczki dekoracyjne. Ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem Szukacie szybkiego przepisu na ciasto? Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Blaszkę do pieczenia (u mnie keksówka 250x110x75) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub mąką. To mój ekspresowy sposób na pyszny wypiek w kilka chwil. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.