Wyjmujemy drugą część ciasta z lodówki i albo ścieramy na tarce na naszą masę śmietanową albo rozwałkowujemy cienko ,kroimy na paki i układamy w kratkę na wierzchu naszego ciasta. Składniki:na kruche ciasto:na masę śmietanową:na lukier:Zagniatamy kruche ciasto z podanych składników. Można je jeść jak tylko przestygnie ale najlepiej smakuje schłodzone w lodówce-smacznego!!Zapraszam również na inne moje przepisy na serniki: Dzielimy je na dwie części i jedną chowamy do lodówki a drugą wykładamy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.(u mnie kwadratowa blaszka 24 cm ).Ubijamy cukru 250 g masła lub margaryny 500 g śmietany 18% 500 g mascarpone 2 budynie śmietankowe 5 białek szczypta soli 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru pudru sok z połowy pomarańczy(lub cytryny) białka ze szczyptą soli,jak będą już sztywne to dodajemy cukier puder i cukier waniliowy i ubijamy dalej aż będą sztywne i błyszczące. Przygotowujemy lukier z cukru pudru i soku z pomarańczy (rozmieszanych dokładnie) i polewamy lekko przestudzone ciasto. W drugiej mice miksujemy ze sobą śmietanę ,mascarpone i budynie,następnie dokładamy ubite białka i mieszamy już drewnianą łyżką do połączenia się składników.