Ciasto: 200 g mąki 100 g zimnego masła, pokrojonego 1 łyżeczka soli 3 - 4 łyżki zimnej wody Nadzienie: 3 jajka 200 ml jogurtu gęstego Bakoma 1 filiżanka tartego Parmezanu lub Grana Padano 1 dojrzałe (miękkie) awokado 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 4 suszone pomidory w zalewie, pokrojone na małe kawałki 6 krewetek sól i świeżo zmielony czarny pieprz Mąkę przesiać do miski, dodać sól oraz masło. Formę z ciastem przykryć papierem do pieczenia i piec przez 10 minut, następnie zdjąć papier i piec przez kolejne 5 - 7 minut na złoty kolor. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w przeźroczystą folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z sałatką np. z rukoli z sosem winegret. W misce roztrzepać jajka z jogurtem i Parmezanem, doprawić solą oraz dużą ilością pieprzu. Awokado obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę a miąższ pokroić na kawałeczki.