Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 8 Składniki: 4 jajka 100 g boczku wędzonego lub surowego 4 małe ogórki korniszone 1 łyżka tartego sera cheddar 1 łyżka siekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon sól, pieprz 1 łyżeczka pimeton Przygotowanie: Na pewno będa smakować miłośnikom boczku i kroniszonków 🙂 Jaja z boczkiem i serem cheddar na Wielkanocne śniadanie Bardzo lubię jajka faszerowane i zjadam je podczas świąt dużo za dużo. Przepis na te jajka przygotowałam do wiosennego numeru Magazynu Kocioł, w którym znajdziecie też inne pomysły na Wielkanocne jajka, a możecie go pobrac całkowicie za darmo, więc warto! Tym razem proponuje coś bardziej charakternego, wyrazistego i mięsnego, z boczkiem, serem cheddar, korniszonami i szczypiorkiem. Jajka gotujemy na twardo, po wystudzeniu obieramy i przecinamy na pół, wyciągamy żółtka. Bardzo charakterne wielkanocne jajka faszerowane boczkiem i korniszonami – to jest prawdziwy sztos!