Składniki na 1 średniej wielkości słoik majonezu: 1 całe jajko (białko + całe żółtko), 225 ml oleju rzepakowego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy Dijon (u mnie awaryjnie delikatesowa), sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Majonez z blendera – rady: Przechowywanie – gotowy majonez zakręć i przechowuj do 2 tygodni w lodówce. Dodatki – ja swój majonez przygotowałam z odrobiną posiekanej natki pietruszki, ale można też dodać np: czosnek, kapary – ktoś co lubi. Pamiętaj, że majonez własnej roboty jest najlepszy 🙂 Majonez z blendera – przepis: Gęstość – jeśli uznasz, że majonez jest za gęsty, to wymieszaj go z 1 łyżką wrzątku, to przy okazji również go zakonserwuje. Przyprawy – u mnie jest gruboziarnisty kolorowy pieprz, ale jeśli chcesz aby majonez miał jednolity kolor, to dodaj zwykły lub biały pieprz. Majonez z blendera Zobacz przepisy z majonezem: Więcej wielkanocnych przepisów znajdziesz w tym Bezpłatnym E-booku Majonez z blendera, to majonez z całego jajka. Ciasto – w następnym wpisie pokażę Ci przepis na pyszną babkę na majonezie. A jeśli Ci mało… To zapraszam Cię do mojej kulinarnej gruby lub na Fan Page na FB. A wraz z nią uniesie się majonez i odpowiednio wymiesza.