Pieczony łosoś podany z kaszą jaglaną i mieszanką meksykańską

Agnieszka
Obiad
03.04.2020 16:24
Pieczony łosoś podany z kaszą jaglaną i mieszanką meksykańską

Składniki: - 4 porcje łososia - oliwa do skropienia - łyżka masła - gałązka rozmarynu - szklanka kaszy jaglanej - opakowanie mrożonej mieszanki meksykańskiej - łyżka masła klarowanego - szczypta pieprzu ziołowego - sól, pieprz Wykonanie: Łososia wkładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy oliwą, dodajemy łyżkę masła, sól, pieprz oraz gałązkę rozmarynu. Gdy łosoś będzie upieczony wykładamy kaszę na talerz, na nią wykładamy nasze warzywa, obok łososia i polewamy całość sosem z ryby. Gdy łosoś będzie upieczony wykładamy kaszę na talerz, na nią wykładamy nasze warzywa, obok łososia i polewamy całość sosem z ryby. Łososia wkładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy oliwą, dodajemy łyżkę masła, sól, pieprz oraz gałązkę rozmarynu. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20 minut (zależnie od grubości ryby). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20 minut (zależnie od grubości ryby). Mieszanka meksykańska kojarzy mi się z czasem mojej wczesnej młodości kiedy przestałam na 10 lat jeść mięso. Kaszę jaglaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://surowkowezycie.blogspot.com/2020/03/pieczony-osos-podany-z-kasza-jaglana-i.html