Szybka babka z dodatkiem miodu

Magdalena
Ciasta
25.03.2020 14:39
Szybka babka z dodatkiem miodu

Szukając innych przepisów na babki, polecam Wam np. te: Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżeczki sody - 3/4 szklanki cukru trzcinowego - 2 łyżki płynnego miodu – użyłam miód nektarowy wrzosowy Huzar - 2 jajka klasy M - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 180 g masła - cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Babka ma dość delikatną strukturę, dlatego polecam Wam wyłożyć formę papierem, aby łatwiej się ją wyciągało lub użyć jednorazowych papierowych foremek. Masę przelewamy do dobrze wysmarowanej i obsypanej mąką lub kaszą manną keksówki (keksówkę można też wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć jednorazowych, papierowych foremek). Szybka babka z dodatkiem miodu Dziś prosty, szybki przepis dla miłośników słodkich ciast. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki i sodę, mieszamy. Potem dodajemy jajka i ekstrakt waniliowy, mieszamy. Jest mięciutka i… dosłownie rozpływa się w ustach. Swój kolor zawdzięcza dodatkowi miodu i cukru trzcinowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szybka-babka-z-dodatkiem-miodu/