czas przygotowania: ok. 15 minut (+25 minut gotowania) koszt: ok. 4,30 zł za porcję Składniki: 300 g makaronu spaghetti lub innego ulubionego 225 g groszku z puszki 2 marchewki 180 g naturalnego lub wędzonego tofu 90 g szpinaku 1/2 cebuli 15 g sezamu 10 g suszonych grzybów 3 ząbki czosnku 3 plastry imbiru 3 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie) szczypiorek sok z 1/4 limonki 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody Wykonanie: Na odrobienie oleju podsmażamy cebulę do zeszklenia (ok. 5 minut). Spaghetti alle verdure 3 servings (1 has 560 kcal) time of preparation: 15 minutes (+25 minutes of cooking) Ingredients: 300 g spaghetti or another favorite pasta 225 g canned peas 2 carrots 180 g of natural or smoked tofu 90 g spinach 1/2 onion 15 g sesame 10 g dried mushrooms 3 garlic cloves 3 slices of ginger 3 tablespoons of yeast flakes (optional) chives 1/4 lime juice 1 teaspoon sweet pepper salt and pepper to taste 1/2 cup vegetable broth or water Instructions: Fry the onion until soft (about 5 minutes). Połączenie warzyw i aromatu grzybów z makaronem spaghetti daje pyszny efekt 🍝💚👌 Spaghetti alle verdure 3 porcje (1 ma ok. 560 kcal)