Pierś kurczaka faszerowana serem i warzywami

Jolanta
Obiad
09.03.2020 6:44
Pierś kurczaka faszerowana serem i warzywami

U nas w domu kurczak zawsze cieszy się dużą popularnością, mimo, że to banalne mięso, na blogu dużą popularnością cieszy się szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami, kurczak caprese, czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem kozim. Składniki dla 2 osób: 2 piersi z kurczaka ¼ czerwonej papryki ¼ pomarańczowej papryki 4 kostki mrożonego szpinaku lub listki świeżego szpinaku b ser pleśniowy ½ łyżeczki curry 1 łyżka oleju ½ łyżeczki czerwonej papryki ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki czarnego pieprzu Papryki kroimy w paski i wraz z serem wkładamy do kieszonki w rozciętej piersi, następnie wkładamy do środka po 2 kostki szpinaku. Podzielę się z Wami jednym z moich moim ulubionych przepisów, jest to: Pierś faszerowana serem szpinakiem i papryką. Sylikonowym pędzelkiem smarujemy z obu stron piersi kurczaka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy mięso przez ok. 30 minut w 200 °C. Pierś jest zapiekana w piekarniku, a do jej przygotowania potrzeba kilku przypraw, oraz kilka podstawowych produktów, które przeważnie każdy ma w lodówce. Tak przygotowaną pierś podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie była to kasza bulgur z papryką i groszkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/piers-faszerowana-serem-warzywami/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta