Cupcakes z wiśniami i kremem z białej czekolady

Anna
Ciasta
08.03.2020 13:01
Cupcakes z wiśniami i kremem z białej czekolady

Jesteśmy wielkie i potrafimy naprawdę wiele, tylko trochę chęci i upory a nasze marzenia zawsze się spełnią! Składniki: - 2 szklanki mąki, - 2 jajka, - 1/2 szklanki oleju, - 1/2 szklanki cukru, - 150 ml kefiru, - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, - wiśnie z kompotu/mrożone. Cupcake tak szybko zniknęły ze stołu, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia ich przekroju :) Krem czekoladowy: Śmietankę podgrzewamy dodajemy czekoladę, zmniejszamy gaz i mieszamy wszystko do połączenia i całkowitego rozpuszczenia czekolady. Wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem, dolewamy kefir i olej, a na koniec dodajemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Po tym czasie przekładamy masę do misy miksera i na wysokich obrotach ubijamy masę na sztywno. Wiśni mrożonych nie rozmrażamy, wiśnie z kompotu odsączamy z wody. Wykładamy na kratkę do całkowitego wystygnięcia, a następnie wykładamy krem czekoladowy ozdobną tylką (użyłam Wiltona 1M). Na Dzień Kobiet zaproponuję Wam szybkie cupcakes z wiśniami i kremem czekoladowym :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/03/cupcakes-z-wisniami-i-kremem-z-biaej.html