Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 200 g boczniaków lub pieczarek 1/2 szklanki niepalonej kaszy gryczanej lub pęczaku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 średnia marchew Duża garść szpinaku 1/2 małej cebuli 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki masła Drobno posiekaj cebulę i czosnek, grzyby pokrój na grubsze kawałki, marchew obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wyjmij z piekarnika, odkryj, dodaj 2 łyżki masła, tarty parmezan, umyty szpinak. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wysyp na niego cebulę, zamieszaj, po chwili dodaj marchew. Smaż mieszając przez 3-4 minuty aż cebula zmięknie. Krok 3 Piecz około 30 minut, do momentu aż kasza wchłonie wilgoć. Kaszotto z boczniakami ma przyjemny orzechowo-słodki smak za sprawą kaszy i marchewki. Przykryj na chwilę, żeby szpinak zwiotczał.