Szybko i smacznie Tak, tak to doskonałe rozwiązanie dla osób w ciągłym biegu oraz dla tych, którzy starają się unikać nadmiaru oleju w swojej diecie. U mnie w domu uwielbia się wszelkiego rodzaju frytki, ziemniaczki z piekarnika, aromatycznego kurczaka czy ziemniaczane talarki. I co ważne – po określonym czasie usłyszymy sygnał dźwiękowy (przebija się nawet przez głośne śpiewy i zabawy moich maluchów 😉 ), który oznajmia nam, że urządzenie skończyło pracę. Dlatego dziś chciałabym napisać Wam kilka słów o wspomnianej frytkownicy ZEEGMA oraz podzielić się z Wami prostych i pysznym przepisem na aromatycznego kurczaka i grube frytki. Jednak co w przypadku, gdy mam przygotować obiad tylko dla mnie i męża? Rączka pozostaje chłodna nawet w momencie, gdy frytkownica jest nagrzana do maksymalnej temperatury. Dzięki temu posiłek dla całej rodziny można przygotować w jednym prostym urządzeniu. Przeważnie takie dania wymagały ode mnie smażenia ich w głębokim tłuszczu lub uruchamiania mojego piekarnika. Tym jednym, zgrabnym urządzeniem można zastąpić inne które dotychczas używało się do smażenia, pieczenia, podgrzewania, opiekania, a nawet duszenia czy grillowania. Jeśli chodzi o przygotowywanie dań w piekarniku, to oczywiście je robię dość często. W obu przypadkach z pomocą przychodzi mi frytkownica beztłuszczowa ZEEGMA Knapper. Frytkownica Knapper posiada szeroki zakres temperatur – od od 60 do 200°C. Tak jak pisałam na początku – frytkownica, to wspaniałe rozwiązanie, gdy chcemy przygotować mniejszy obiad. Frytkownica Knapper korzysta z unikalnej technologii cyrkulacji gorącego powietrza Quick Air, dzięki czemu użycie oleju jest niepotrzebne. Produkt posiada też timer (zakres czasu od 1 do 60 minut), co ułatwia przygotowywanie każdego posiłku. Dodatkowym atutem i zaletą jest wygodna rączka do przenoszenia chowana w stelażu.