😉 Składniki: Donaty 60 g mąki kokosowej 50 g erytrytolu ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 6 jajek 125 g roztopionego masła lub oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Lukier 60 g serka typu cream cheese 60 g roztopionego masła 60 g erytrytolu ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Donaty pieczemy ok. 10-15 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta. Folię składamy na pół kilka razy, następnie zwijamy formując walec i wkładamy go na środek każdego wgłębienia w blasze. W miseczce mieszamy ze sobą składniki na lukier dokładnie ucierając aż masa nabierze bladego koloru. Tradycyjne pączki nie są jednak dobrą opcją dla wszystkich, więc dziś mam dla Was przepis na ekspresowe mini keto donaty! W jednej mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Nasze keto donaty możemy podać z pysznym lukrem na bazie serka cream cheese. Rozgrzewamy nasz piekarnik do temperatury 180°C i przygotowujemy formę na donaty.