Konfitura z czerwonej cebuli

Anna
Przetwory
16.02.2020 11:58
Konfitura z czerwonej cebuli

Składniki: 500 g czerwonej cebuli 80 ml ciemnego octu balsamicznego 40 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki tymianku 4 łyżki miodu 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 100 ml wytrawnego czerwonego wina 1/2 łyżeczki soli Opis Konfitura z czerwonej cebuli: Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek i dopełnienie do wielu dań. W ostatnim czasie konfitura z cebuli stała się bardzo modnym dodatkiem do mięs w wielu restauracjach. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sosy oraz inne przepisy na dania z mięsem. Jest to świetny dodatek do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów. Całość mieszamy co jakiś czas, aby wszystko odpowiednio zmiękło, odparowało oraz zaczęła się karmelizować. Następnie do rondelka dodajemy cukier, podgrzewamy i czekamy, aż się roztopi (nie mieszamy).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/konfitura-z-czerwonej-cebuli/