Mus czekoladowy z owocami

Jolanta
Desery
11.02.2020 8:32
Mus czekoladowy z owocami

Mus czekoladowy z owocami: 4 białka 1 szczypta soli 2 łyżki cukru 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki mrożonych owoców (malin, borówek i jeżyn) Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru, ubijamy aż cukier się rozpuści. W sierpniu byliśmy z Piotrem w Magdalence na warsztatach, które były główną nagrodą w konkursie na gotujmy.pl na szybkie danie z mrożonych owoców lub warzyw. Ten przygotowany w domu jest lżejszy, nie ma w nim bitej śmietany, gdyż jest na bazie jogurtu greckiego, białka, czekolada pozostały bez zmian, wykorzystałam też mix mrożonych owoców. Podczas tych warsztatów każdy z nas przygotowywał różne dania, Piotrowi przypadł w udziale m.in. deser- mus czekoladowy z malinami, który był na bazie białek, czekolady i bitej śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/mus-czekoladowy-owocami/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta