Lasagne wegetariańska z cukinią

Karol
Obiad
16.11.2018 12:22
Lasagne wegetariańska z cukinią

Lasagne wegetariańska z cukinią wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 cukinie 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka płatów makaronu do lasagne ilość w zależności od naczynia 2 papryki czerwone 8-10 pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego bazylia oregano papryka słodka i ostra sól (pieprz) mozzarella do posypania lub inny włoski ser oliwa do smażenia opcjonalnie 2 jajka i 1 małe opakowanie śmietany 18% Potrawę zrobiłem na zasadzie, mam produkty i trzeba z nich coś zrobić więc podobnie jak ostatnia wariacja chińska pewnie z kuchnią tym razem włoską, ma niewiele wspólnego i nie ma jakiegoś konkretnego przepisu, który mówiąc ładnie popsułem. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Piękny widok jak jedna osoba spóźniona na obiad je, a obok stoją dwie osoby z własnymi widelcami i wołają: daj trochę. Opcjonalnie jak ktoś mimo niejedzenia mięsa i tak używa jajek, można na wierzch wylać rozmącone ze śmietaną jajka i posypać obficie warstwą sera. Cukinię kroimy na 0,5 cm plasterki i przesmażamy na patelni. nie musi być bardzo gęsty, więc za mocno nie odparowujemy, a jak tak się stanie to dolewamy wody. Pomidory parzymy i obieramy, kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli i całość smażymy aż pomidory się rozpadną. Ja pół czasu piekę przykryte, by sos nie odparował za szybko, a pół odkryte, by ser się lekko przyrumienił. Jak nie to dajemy na koniec warstwę sosu i sam ser.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/lasagne-wegetarianska-z-cukinia/