Zupa cebulowa trochę po mojemu

Karol

Zupy

08.01.2018 13:27

Zupa cebulowa trochę po mojemu

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa cebulowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 800 g cebuli 200 g cebuli czerwonej 1 por biała część 100 g boczku 3 ząbki czosnku 1,5 l. bulionu wołowego 0,5 szklanki wina białego wytrawnego 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oleju tymianek (gałka muszkatołowa, pieprz, sól) kilka kromek chleba ser żółty do posypania Na patelni na łyżce masła smażymy grzanki w całości lub pokrojone w kostkę. Na tej samej patelni smażymy na brązowo pokrojony boczek w drobną kostkę. Sposób wykonania Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju z dodatkiem 2 łyżek masła. Cebula musi być miękka i zeszklona ale musimy uważać by jej nie przypalić, więc nie smażymy jej za długo. Zupę mieszamy i doprawiamy solą i tymiankiem do smaku, gotujemy dalej na małym ogniu koło 15 min. jednak to idealna zupa na zimowe dni i ją szczerze polecam. Rozgrzewająca zupa cebulowa trochę po mojemu, bo tradycyjna zupa to zwyczajnie cebula i bulion. Por kroimy w plasterki i podsmażamy delikatnie po czym blendujemy i dodajemy do zupy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/zupa-cebulowa-troche-po-mojemu/