Kiszone marchewki

Anna
Przetwory
30.01.2020 16:25
Kiszone marchewki

Składniki: 1 kg marchewki 2 l przegotowanej, ciepłej wody 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego Kiszone warzywa są zdrowe, dostarczają organizmowi potrzebne żywe kultury bakterii, kwas mlekowy, a także regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przetwory oraz inne przepisy na surówki. Na wierzchu więc układamy obciążony wodą szklany pojemnik lub obciążony np. kamieniem talerzyk. Marchewka jest bardzo lekka i po zalaniu zwyczajnie zacznie wypływać na wierzch. Następnie gotowy słoik odstawiamy w ciepłe miejsce na 5-7 dni. Opis Kiszone marchewki: Kiszone marchewki stanowią świętą alternatywę dla kiszonej kapusty, ogórków, buraków, papryki, pomidorów czy cytryn. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do innych dań, ale również jako samodzielna przekąska do pochrupania. Po tym czasie możemy słoik schować do lodówki, jeżeli nie zostanie wcześniej zjedzona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/kiszone-marchewki/