Ilość porcji: 4 Składniki: 4 kawałki łososia 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny ¼ szklanki wody ¼ szklanki sosu sojowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej sól, pieprz oliwa Sposób wykonania: Kawałki łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na odrobinie oliwy z obu stron (najpierw skórą do dołu) przez ok. 4-5 minut do kompletnego usmażenia. Korzystając z okazji, że udało się coś upichcić oczywiście dzielę się z Wami przepisem! Dodajemy sok z cytryny i całość gotujemy na wolnym ogniu przez parę minut. Dodajemy do niej 1 łyżkę zimnej wody i dokładnie mieszamy, następnie powoli dodajemy do patelni. Delikatna ryba, pyszny sos z nutą orientu – to jest to, co tygryski lubią najbardziej. Jestem wielką fanką ryb, zwłaszcza w wydaniu azjatyckim, ale niestety nie mogę ich jeść tak często jak bym chciała. Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekany czosnek przez ok 30s. Wcześniej upieczone kawałki łososia wkładamy do patelni i dokładnie obtaczamy w sosie.