Kofty, czyli szaszłyki z mięsa mielonego

Magdalena
Obiad
18.01.2020 20:14
Kofty, czyli szaszłyki z mięsa mielonego

Składniki - mięso mielone, 0,5 kg (nie za chude, może być wołowe lub wieprzowe) - czerwona papryka świeża, 0,5 szt. - cebula czerwona, 1 szt. - czosnek, 2 – 3 ząbki - natka pietruszki - sól i pieprz - kmin rzymski, 0,5 łyżeczki - kolendra, 0,5 łyżeczki - papryka słodka, 1 łyżeczka - papryka ostra, 0,5 łyżeczki - oliwa lub olej, 1-2 łyżeczki Wykonanie - Mięso mielone przekładamy do dużej miski. - Odstawiamy do lodówki na ok 1 godz. - Wykałaczki do szaszłyków moczymy w tym czasie w wodzie żeby nie paliły się na grillu. podajemy z ulubionymi dipami Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 - Kofty można piec na grillu, na patelni grillowej lub w piekarniku. - Z mięsnej masy formujemy kulki (najłatwiej zwilżonymi wodą rękoma), następnie rolujemy je aby uzyskać średniej grubości wałki i nadziewamy na patyczki. Serwowane z ulubionymi dipami będą idealną propozycją na grilla.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/kofty-czyli-szaszlyki-z-miesa-mielonego/