Pulpety w sosie pomidorowym Mój przepis na: Składniki: 500 g mięsa mielonego (może być drobione, lub mieszane wołowo -wieprzowe) 1 bułka kajzerka 1 średnia cebula 1 jajko 1,5 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2-3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu Pulpety, szczególnie w wersji z mięsa drobiowego, są daniem lekko strawnym i niskokalorycznym, świetnie więc wpisują się w dietę osób dbających o linię. Wyciągam je dzień wcześniej, a po przyjściu z pracy, zagotowuję dwa garnki wody: jeden na kaszę, drugi na pulpety i w pół godziny mamy obiad. Sposób wykonania: Namocz bułkę w miseczce z wodą Wstaw ok 1 L wody, żeby się zagotowała. Są szybkie w przygotowaniu, mogą więc stanowić dobre wyjście awaryjne, gdy nie masz czasu na gotowanie wymyślnych obiadów. Mąkę rozbełtaj w połowie kubka zimnej wody, tak by nie było grudek i tak powstałą zawiesinę wlej do sosu powoli mieszając Dłonie maczaj w wodzie i z powstałej masy formuj niewielkie kule, a następnie wkładaj je do wrzącej wody Jeśli nie, możesz znajdzie się w domu ogórek kiszony, lub konserwowy? Pulpety w sosie pomidorowym to pyszny dodatek do ryżu, kaszy, czy makaronu. Ilość porcji: 4 osoby Kalorii na 100 g:: 250 Czas przygotowania: 10 min.