Zobaczcie krótki film jak je zrobić ⇓⇓⇓ Racuchy na słono na kefirze: 250 g kefiru 200 g mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli(można zamienić na 1 łyżkę cukru i będą na słodko) Boczek smażymy na suchej patelni na rumiano z obu stron,na tłuszczu który się z niego wytopi smażymy racuchynakładając łyżką ciasto na patelnię. Takie też mam dla was ,dwa różne przepisy jedne na słodko- na proszku do pieczenia i drugie na słono-na kefirze,Oba przepisy możecie zrobić w 10 min każdy razem ze smażeniem. Smażymy kilka minutz obu stron,zdejmujemy na usmażony wcześniej boczeki na patelni smażymy jajka sadzone na łyżce oleju,solimyje odrobinę .jajko Na patelni roztapiamy łyżkę masła i łyżkę oleju,łyżką nakładamy masę i smażymy na złoty kolor z obu stron.