CIASTECZKA KRUCHE MAKOWE: białego maku i marcepanu (przepis) - 2 szklanki masy z(przepis) - 120 g masła - 1 szklanka mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka - 2 łyżki cukru pudru Masło, cukier i żółtka ucieraj na puch, dodaj masę makową i mąkę. Zostało mi jej robiąc rogaliki, na które oczywiście znajdziecie przepis na blogu, zastanawiałam się długo co z niej zrobić i wpadłam na pomysł, że dodam do niej mąki i masła, zrobię ciasto i upiekę ciasteczka. Rozwałkuj wycinaj ciasteczka i piecz 12-15 minut w temp. 180 stopni C. CIASTECZKA KRUCHE MAŚLANE - 3 żółtka - 200 g masła - 350 g mąki orkiszowej jasnej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki cukru pudru Jeśli masz ochotę na takie to oczywiście możesz je zrobić, przepis podaje poniżej, ale jeśli nie chcesz się trudzić w przygotowaniu takiego ciasta, to równie dobrze sprawdzą się kruche ciasteczka, które nadziejesz kajmakiem. Miałam chwilę wątpliwości, czy dodawać ten przepis na ciasteczka, ponieważ receptura na nie jest dość dziwna i może mocno zaskoczyć.