Prosto, szybko i smacznie, czyli tak jak powinny wyglądać przepisy sylwestrowe 😉 Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb) - 3 opakowanie gotowych ptysi Brześć - 6 średnich ziemniaków - 5-6 jajek - 3 marchewki - kawałek selera - 1 duża pietruszka korzeń - 2 większe ogórki kiszone - 1 duży majonez lub dwa średnie - 1 większe jabłko - 1 puszka groszku - pół puszki kukurydzy (można pominąć) - 1 czubata łyżeczka musztardy (opcjonalnie) - sól i pieprz do smaku - dodatkowo: posiekany szczypiorek lub zielona pietruszka do podania Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Możemy zostawić je w ten sposób lub dodać mniejszą ilość sałatki (jak na zdjęciu) i przylepić górę odciętego ptysia. Oczywiście możecie sami przygotować ciasto na ptysie, ale jeśli zależy wam na czasie i prostocie, to warto sięgnąć czasem po gotowe produkty. Imprezowe ptysie nadziewane sałatką Dziś polecam Wam kolejny szybki przepis, który sprawdzi się na każdej imprezie, również sylwestrowej. Imprezowe ptysie nadziewane sałatką są nie tylko proste, ale też i szybkie w przygotowaniu. Ugotowane i przestudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do miski z jajkami. Następnie dodajemy pozostałe, ugotowane i pokrojone w kostkę warzywa, ogórki i jabłka. Nadziewamy je sałatką i zdobimy wierzch zieloną pietruszką lub posiekanym szczypiorkiem.