W misce mieszamy nadzienie:paprykę,pieczarki,szczypiorek,serek i majonez,doprawiamy solą i pieprzem do smaku,do rozpuszczonej żelatyny dodajemy dwie łyżki nadzienia i mieszamy żeby zahartować żelatynę i wlewamy wszystko z powrotem do reszty nadzienia,mieszamy,odstawiamy na ok 5 min ,żeby zaczęło gęstnieć i rozsmarowujemy na szynce,zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku ,na końcu owijamy w folię aluminiową dookoła i wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Na folii aluminiowej rozkładamy prostokąt z szynki (ok 40-30 cm),szynkę układamy tak ,żeby nachodziła odrobinę na siebie brzegami.żelatynę wstawiamy na ok 10 sekund do mikrofali żeby się rozpuściła.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2019/12/rolada-z-szynki-z-papryka-i.html