Całość można posypać kakao i otrzymamy smak klasycznego tiramisu, ja jednak zachwyciłam się połączeniem takich naleśników z frużeliną malinową, i takie Wam polecam 🙂 Składniki: frużelina: 250 g malin mrożonych 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody krem: 250 g serka mascarpone 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki likieru amaretto 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru Wnętrze naleśników, to masa z mascarpone i bitej śmietany, z odrobiną kawy i likieru amaretto. Wszystkie składniki na masę zmiksować, do uzyskania gęstego kremu, nie za długo, by masy nie zwarzyć. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody. Naleśniki smarować sporą ilością kremu, zwinąć w rulon. Dodać cytrynę, wodę z mąką, wymieszać i podgrzać.