Składniki: - 6-8 łodyg rabarbaru - 250g konfitury truskawkowej - 3 szklanki mąki - 1,5 kostki margaryny - 4 żółtka - niecała szklanka cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder do posypania Polecam również z rabarbarem: A także kruche ciasto jak w dzisiejszym wpisie ale ze śliwkami Dzisiejsze wariacje są również z tym kwaskowatym warzywem. Podzieliłam je na dwie części i włożyłam na 30-40 minut do lodówki. Formę o wymiarach 35cm na 25cm wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Rabarbar umyłam, odkroiłam twarde końce i pokroiłam na kawałki. A w połączeniu ze słodkim,kruchym ciastem jest wprost przepyszny. Na rabarbar starłam drugą połowę ciasta. Dodałam do niego 250g konfitury truskawkowej (własnej produkcji) i wymieszałam. Można zamiast niej posypać rabarbar dwoma łyżkami cukru.