Wystarczy, że klikniesz zdjęcie lub link pod nim, a przepis na wybrane danie przestanie być dla Ciebie tajemnicą 🙂 Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami https://www.zjem-cie.pl/bulgur-z-kurczakiem-i-warzywami/ Szybkie spaghetti z pomidorów https://www.zjem-cie.pl/szybkie-spaghetti-z-pomidorow/ Ryba w papilotach – czyli pieczona w papierze https://www.zjem-cie.pl/ryba-w-papilotach/ (Odwiedzono 1 820 razy, 1 wizyt dzisiaj) Kaszotto z kaszy gryczanej – przepis: Składniki dla 1 bardzo głodnej osoby: 100g kaszy gryczanej (u mnie ciemna ciemna), 1 łyżka masła lub oleju kokosowego, 1 szkl. Kaszotto z kaszy gryczanej Kaszotto z kaszy gryczanej- rady: Jeśli nie masz w domu puszki z groszkiem, to zawsze możesz ją wymienić na szklankę mrożonego. bulionu warzywnego, 2 duże marchewki, 1 puszka groszku konserwowego, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz i wędzona papryka Przygotowanie: W rondelku rozpuść masło i dodaj suchą kaszę gryczaną. Kaszotto z kaszy gryczanej, to idealny obiad dla zabieganych. Dodatkowo to bardzo syty obiad, który z powodzeniem można serwować w bezmięsne piątki. Do kaszy, która już wchłonęły cały bulion dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Ja na potrzeby tego przepisu wrzuciłam do rondla mrożoną włoszczyznę, zalałam, wodą, doprawiłam solą, pieprzem, listkiem laurowym i zielem angielskim. Na koniec dodaj odsączony groszek, posiekaną natkę i całość przypraw do smaku solą, pieprzem oraz wędzoną papryką. Całość gotowałam na silnym ogniu pod przykryciem przez ok 20 minut.