Wołowina po azjatycku

Obiad
01.12.2019 19:46
Wołowina po azjatycku

Składniki: 2 torebki ryżu basmati 1 większa marchew 200g zielonej lub żółtej fasolki (świeżej lub mrożonej) 250g polędwicy lub steka wołowego 1 kawałek imbiru 1 ząbek czosnku 50 ml sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka oleju sezamowego (inny też ujdzie) 10 g skrobi ziemniaczanej (jeśli nie macie to też da radę) Przyznam szczerze, że z wielką niechęcią podchodziłam do żonglowania parowarem i patelnią jednocześnie, ale cały proces nie okazał się skomplikowany, do tego radość z jedzenia w końcu czegoś smacznego wynagrodziła mi dłuższy czas przyrządzania obiadu. Po przerobieniu wszystkich możliwych kombinacji pasz, w końcu przyszedł czas na coś bardziej wyrafinowanego. Warzywa rozkładamy w pojemniku do gotowania na parze i gotujemy przez 10 minut. Pasza to u mnie zazwyczaj najprostsze składniki, które nie wymagają stania przy garkach, ale też niespecjalnie pieszczą moje kubki smakowe. Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją (tak, by był al dente) – najlepiej sprawdzać, by go nie przegotować. Mało tego – ta wołowina po azjatycku wystarczyła spokojnie na dwa dni! 🙂 Zapraszamy do naszej grupy kulinarnej – jest nas ponad 30 000! FIT PRZEPISY – ZDROWE JEDZENIE. Wołowinę pokroić w paski i dodać do pojemnika na parze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://czynnikipierwsze.com/wolowina-po-azjatycku/