Dyniowa drożdżówka z czekoladą

Śniadania
30.11.2019 11:05
Dyniowa drożdżówka z czekoladą

Dyniowa drożdżówka z czekoladą 1 porcja (ok. 470 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut pieczenia) koszt: ok. 1.80 zł Składniki: 50 g ugotowanej lub upieczonej dyni 30 ml mleka sojowego 15 g erytrytolu lub cukru 10 g nasion chia 80 g mąki pszennej pół łyżeczki suchych drożdży 25 g gorzkiej czekolady (lub innej ulubionej) Wykonanie: Dynię podgrzewamy chwilę z mlekiem (ma być ciepłe, ale nie gorące, a następnie blendujemy ze słodzikiem. Pumpkin bun with chocolate 1 bun (470 kcal) time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of baking) Ingredients: 50 g boiled or baked pumpkin 30 ml soy milk 15 g erythritol or sugar 10 g chia seeds 80 g wheat flour half a teaspoon of dry yeast 25 g dark chocolate (or other favorite) Instructions: Heat the pumpkin for a while with milk (it must be warm, but not hot) and then blend with sweetener. Przepis jest na jedną dużą drożdżówkę, ale już teraz radzę Wam go zrobić w większej ilości, bo wszyscy domownicy je pokochają! Gdybym miała wybrać moje ulubione wypieki to zdecydowanie byłyby nimi drożdżówki, szczególnie w jesiennej porze, kiedy zapach drożdżowego ciasta o poranku to po prostu magia. Dodajemy nasiona chia i odstawiamy na 15 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra/dół) i pieczemy ok. 15 minut. Add chia seeds and let it stand for 15 minutes. Preheat the oven to 180 Ceslius degrees (up/down heating) and than bake for about 15 minutes. 2/3 masy rozpłaszczamy na papierze do pieczenia (w postaci walca). Wszystko do zrobienia w jednej miseczce z prostych i łatwo dostępnych składników!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/dyniowa-drozdzowka-z-czekolada/