Makaron z krewetkami w kremowym sosie bazyliowym

Makarony

20.11.2019 14:58

Makaron z krewetkami w kremowym sosie bazyliowym

Składniki: 1 kg krewetek (obranych i oczyszczonych, mrożone wcześniej rozmrozić) 3 ząbki czosnku 8 suszonych pomidorów (suszonych bez zalewy) 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka listków bazylii (1 doniczka) 1/2 szklanki białego wina 500 g makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz parmezan do podania Przez wiele lat nie przepadałam za krewetkami i owocami morza, ale ponieważ mój Mąż jest ich wielkim miłośnikiem, przygotowywałam je z myślą o nim. Smażyć na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty tylko do czasu, aż krewetki będą podsmażone. Makaron w kremowym sosie z krewetkami to popularne danie kuchni filipińskiej, choć w Polsce jest równie lubiany. Krewetki ponownie przełożyć na patelnię razem z listkami bazylii i ugotowanym makaronem. Aż w końcu nadszedł ten dzień, kiedy również i ja przepadłam i obecnie uwielbiam krewetki w każdej postaci : )

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/makaron-z-krewetkami-w-kremowym-sosie-bazyliowym/