Składniki: ok. 500 g schabu 100 ml śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 szklanka bulionu 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy delikatesowej 2-3 łyżki wina białego wytrawnego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Na końcu dodajemy białe wino wytrawne (w wersji dla dzieci zamiast wina dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny) i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron po około 1-2 min., a następnie zalewamy bulionem. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem serka mascarpone i śmietanki kremówki. W wysokim na naczyniu mieszamy ze sobą serek mascarpone z śmietanką. Pozostawiamy na ogniu jeszcze około 10-15 min., już bez przykrywania, aż sos trochę zgęstnieje. Przygotowany sos dodajemy do mięsa na patelni i mieszamy, aż ładnie się rozprowadzi.