Baked pepper with perfect stuffing 2 servings (1 has 440 kcal) time of preparation: 15 minutes (+35 minutes of cooking) Ingredients: 2 large peppers 175 g canned chickpeas 1.5 blanched tomatoes 100 g tomato puree 1 grated carrot 6 cherry tomatoes 30 g spinach 25 g dried tomatoes in oil 15 g olives 10 g chia seeds or flax seeds 1 teaspoon tomato paste 2 garlic cloves juice from 1/4 of lemon bunch of parsley 1 tablespoon of oil 1 teaspoon of sugar 1 teaspoon basil and oregano salt and pepper to taste Instructions: Cut all ingredients for the stuffing and place in a pot with a tablespoon of oil. czas przygotowania: ok. 15 minut (+35 minut gotowania) koszt: ok. 4,70 zł za porcję Składniki: 2 duże papryki 175 g konserwowej ciecierzycy 1,5 sparzonego pomidora 100 g przecieru pomidorowego 1 starta marchew 6 pomidorków koktajlowych 30 g szpinaku 25 g pomidorów suszonych w oleju 15 g oliwek 10 g nasion chia lub ziaren lnu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku sok z 1/4 cytryny pęczek natki pietruszki 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka bazylii i oregano sól i pieprz do smaku Wykonanie: Wszystkie składniki na farsz kroimy drobno i umieszczamy w garnku z łyżką oleju. Nie wiem dlaczego kiedyś myślałam, że to czasochłonne i ciężkie danie 😂 Faszerowana papryka z doskonałym farszem 2 porcje (1 ma ok. 440 kcal) Pieczemy ok. 20 minut (do czasu aż skórka zrobi się lekko czarna). Jeśli tak to polecam proste, faszerowane papryki z doskonałym farszem! Gotujemy ok. 10 minut.