Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy przez 10 minut po czym wyjmujemy z foremki i studzimy na kratce. W misce ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzamy je drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Dodajemy połowę mąki, wlewamy sok i wrzucamy skórkę i miksujemy, następnie dodajemy drugą połowę mąki i ponownie miksujemy. W miseczce ucieramy cukier z sokiem cytrynowym, polewamy nim babkę, a następnie obsypujemy ją posypką. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie miksując po wrzuceniu każdej sztuki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/04/cytrynowa-babka-z-kolorowa-posypka.html