Sernik z mlekiem skondensowanym puszysty sernik z blendera Sernik z mlekiem skondensowanym 500 g dwu lub trzykrotnie zmielonego twarogu tłustego lub półtłustego 2 duże jajka (rozmiar XL) 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 260 g mleka skondensowanego słodzonego opcjonalnie rodzynki lub skórka pomarańczowa Spód sernika 150 g ciastek typu petit beurre 60 g miękkiego masła lub dobrej jakości margaryny Jak zrobić spód sernika Polewa czekoladowa - przepis 100 g czekolady (gorzka lub deserowa lub pół na pół) 3 łyżki mleka 50 g masła opcjonalnie kilka kropel aromatu rumowego lub migdałowego Sernik na mleku skondensowanym robię czasami z twarogu z wiaderka i nie widzę w tym nic złego. Szybki sernik z mlekiem z puszki udekorowany polewą czekoladowąWszystkie składnik umieszczamy w blenderze i miksujemy do chwili otrzymania płynnej, gładkiej, pozbawionej grudek masy. Sernik z mlekiem skondensowanym to kolejny przepis na sernik z blendera . W pobliskich osiedlowych sklepikach go nie spotkałam, ale bywa w marketach.wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowejproporcje na tortownicę o średnicy 20 cm. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione gorącą wodą, a w piekarnikach parowych włączamy funkcję pieczenia na parze lub opcję para 25 procent. Do dekoracji: zmielona w blenderze biała czekolad lub drobno zmielone migdały albo orzechyMleko i masło podgrzewam w rondelku do chwili, aż masło się rozpuści. Bardzo delikatny, puszysty i zarazem równy jak stół, wilgotny sernik na mleku skondensowanym można zrobić w 5 minut.