Sos grzybowy: 200 g. grzybów (miałam mrożone) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 50 g. masła 100 ml. śmietanki 30% 3/4 szklanki bulionu 50 g. serka topionego sól, pieprz 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki Wykonanie: Grzyby wyciągnąć z zamrażalnika i zostawić na kilka minut. Przyznaję, że spaghetti z sosem grzybowym, robiłam po raz pierwszy. Gotować na wolnym ogniu kolejne 10-15 minut. Jeśli tak, to możecie zrobić spaghetti z pysznym sosem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Na koniec, wrzucić pokrojoną zieloną pietruszkę. Podaję składniki na dwie porcje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/11/spaghetti-z-sosem-grzybowym.html