Dlatego polecam to danie Waszej uwadze 😉 Zapiekane papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią – przepis krok po kroku Aby przygotować papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią będziecie potrzebować: 3 średnich papryk 1 średniej cukinii 20 dag pieczarek 1 średniej cebuli 75 g kaszy jaglanej 225 ml wody 2 łyżek oleju przypraw – u mnie są to: sól himalajska, pieprz ziołowy, bazylia, oregano, kminek, słodka papryka i odrobina ostrej papryki kawałka sera żółtego Papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią – wykonanie krok po kroku: 1. Wypłukaną kaszę, wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy na bardzo małym ogniu, pod przykryciem, przez 15 minut. 2. Papryki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy im środki, po czym wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 20 minut. A że dawno nie było żadnego przepisu na moim blogu, postanowiłam podzielić się z Wami jednym z nich. A jeśli szukacie innych pomysłów na dania z kaszy jaglanej, polecam: Kopytka jaglane z czarnuszką Natomiast, jeśli chcemy z nich ściągnąć skórkę, zapiekamy je po 20 minut z każdej strony. Tym razem, mam dla Was papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią, które ostatnio bardzo często przygotowujemy. Po tym czasie, odstawiamy kaszę na kolejne 15 minut, aby doszła, również pod przykryciem. W dodatku, idealnie nadają się zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. 7. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, a następnie dodajemy do niej pieczarki. Wtedy, przerzucamy ją na sito i dokładnie płuczemy zimną wodą, po czym otrząsamy z wody. Piękna, kolorowa jesień, rozgościła się już na dobre, więc w mojej kuchni, również jest kolorowo 🙂 Po tym czasie, wyciągamy papryki z piekarnika, lekko studzimy i obieramy.