Flaczki z boczniaków

Justyna
Zupy
27.10.2019 8:54
Flaczki z boczniaków

Składniki: - 400 g boczniaków - 2 marchewki - 1 większa pietruszka - 0.5 małego selera - por ( biała część ) - 1 większa cebula - 4 ząbki czosnku - 1 kawałek świeżego imbiru ( 5-6cm ) - 6 ziaren ziela angielskiego - 6 liści laurowych - 1 łyżka suszonej słodkiej papryki - 1 łyżka majeranku - 1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - sól, pieprz - 1,5l wody, lub wywaru warzywnego - 3 łyżki oleju Przygotowanie: - Boczniaki oczyszczamy, kroimy w grube paski. Przepis na flaczki z boczniaków na prawdę przypomina smakiem te klasyczne, zwykłe flaki, więc jeśli lubisz tradycyjne flaczki to wersja z grzybami, na pewno skradnie Twoje serce :) Marchew, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, a por w półplasterki. - W dużym, wysokim garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie przygotowane warzywa, podsmażamy, co chwilę mieszając, około 3-4 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.niepieprz.pl/flaczki-z-boczniakow/